Yıldız Yangın

Köpüklü Yangın Söndürme Cihazları

Köpüklü Yangın Söndürme Cihazları

Köpüklü yangın söndürücüler, A (katı) ve B (sıvı) sınıfı yangın risklerinin bulunduğu ortamlar için uygundur. Köpükler, yanan maddenin yüzeyini kaplar, oksijenle bağlantıyı keser aynı zamanda yanma sıcaklığını düşürerek soğutucu etki yapar. Ortama zarar vermeden kolayca temizlenebilir.
Köpük gözenekli maddelerin içine nüfuz eder ve köpükteki su bileşeninin buharlaşması vasıtasıyla yangını soğutur. Benzin gibi yanan sıvıların üzerine bir köpük halısı oluşturan köpük söndürücüler; ısının etkisi altında döşemelik kumaş ve halılardaki liflerin sıvılaşabildiği alanlar ve alev alabilir sıvılar için özellikle uygundur.
Biyolojik Köpüklü Yangın Söndürme Cihazları:
Organik ve Çevre Dostu söndürücü özelliği bulunan yangın söndürücüler, A, B, C ve F tipi yangınlarda, mineral yağlar ve petrol türevlerinin temizliğinde efektif olarak kullanılmaktadır. Yangın Söndürmede üstün etkiye sahip olan cihazların, yangın sonrasında ortama bırakılan maddenin anında temizlenebilmesi ve temas ettiği yüzeyde yangının devam etmesini engelleyecek şekilde mikrofilm tabaka ile kaplamaktadır.

Teklif Al